Sverigeatlas.se

Barnvänliga djurparker i Sverige: Perfekta utflykten för hela familjen

Barnvänliga djurparker är en fantastisk utflyktsmöjlighet för hela familjen. Att besöka djurparker är en upplevelse som både barn och vuxna kan uppskatta. Sverige har ett stort utbud av djurparker som är perfekta för en dagstur eller en helgutflykt. Här är några av de bästa barnvänliga djurparkerna i Sverige.

Kolmårdens Djurpark

Kolmårdens Djurpark, beläget strax utanför Norrköping, är en av Sveriges mest populära djurparker. Här kan man se allt från elefanter till isbjörnar och tigrar. Djurparken har även en populär linbana och en berg- och dalbana som är perfekta för lite äldre barn. För de yngre barnen finns det lekplatser och en stor vattenlekplats där man kan svalka sig på varma sommardagar.

Tropicarium Kolmården är beläget nära Norrköping och är en djurpark som fokuserar på tropiska djur och växter. Här finns bland annat ormar, ödlor, krokodiler, sköldpaddor och många andra fascinerande djur. Besökare kan också uppleva en del av den tropiska regnskogen genom att besöka parkens exotiska växthus.

Skansen Djurpark

Skansen Djurpark i Stockholm är en annan mycket populär djurpark. Här kan man se allt från vilda djur som vargar och björnar till tamdjur som får och getter. Djurparken har också en egen barnzoo där barnen kan klappa och mata djur som kaniner och höns. Förutom djurparken finns det även ett antal historiska byggnader och museer på Skansen.

Furuvik Djurpark

Furuvik Djurpark ligger utanför Gävle och är en mycket populär djurpark bland barnfamiljer. Här kan man se allt från exotiska djur som zebror och kameler till svenska djur som älgar och björnar. Djurparken har också en stor vattenpark med vattenrutschkanor och bassänger, perfekt för varma sommardagar.

Borås Djurpark

Borås Djurpark är en av Sveriges äldsta djurparker och är belägen i natursköna omgivningar strax utanför Borås. Här kan man se allt från rovdjur som lejon och tiger till nordiska djur som renar och vargar. Djurparken har också en stor lekplats och en barnzoo där barnen kan klappa och mata djur.

Nordens Ark

Nordens Ark ligger vid kusten strax norr om Göteborg och är en djurpark som fokuserar på att bevara hotade djurarter. Här kan man se allt från vargar och lodjur till utrotningshotade arter som snöleoparder och amurleoparder. Djurparken har också en stor lekplats och en vacker utsikt över kusten.

Ölands Djurpark

Beläget på den vackra ön Öland ligger Ölands Djurpark som är en av Sveriges största djurparker. Här kan man uppleva en mängd olika djurarter som lever i deras naturliga miljöer, inklusive bland annat vargar, björnar och tigrar. Djurparken erbjuder också olika aktiviteter för barn, som att mata getter och grisar samt besöka lekplatsen.

Orsa Björnpark Orsa

Björnpark är hem till Sveriges största population av björnar och ligger i natursköna Dalarna. Parken har också andra djur som älgar, vargar, järv och många fler. Förutom djurparken erbjuder Orsa Björnpark också en äventyrsdel med aktiviteter som klätterväggar och linbanor, samt en sommarrodelbana.

Gnälls Nature Reserve

Gnälls Nature Reserve, beläget i Värmland, är inte bara en djurpark utan också en naturskön miljö där man kan uppleva en mängd olika svenska djur i deras naturliga habitat. Här finns bland annat älgar, rådjur, kronhjortar och björnar. Besökare kan också njuta av den vackra naturen och vandra på parkens många stigar.

Järvzoo

Järvzoo ligger i Jämtlandsfjällen och är en av Europas mest framstående djurparker när det gäller rovdjur. Här kan man se vargar, järv, fjällräv och givetvis järv. Parken har också andra djurarter som älgar, renar och flera fågelarter. Förutom djurparken erbjuder Järvzoo också en upplevelse av det vackra fjällandskapet och en chans att möta svenska samer och lära sig om deras kultur.

Lycksele Djurpark

Lycksele Djurpark ligger i Lappland och har en mängd olika djurarter som bor där. Här kan du se björnar, älgar, vargar, renar, lodjur och många fler. Djurparken har även en zon som heter Hjortronlandet, där du kan uppleva den norrländska naturen och kulturen.

Polar World i Skellefteå

Polar World i Skellefteå är en unik djurpark som specialiserar sig på djur som lever i polarområdena. Här kan du se både land- och vattendjur, som isbjörnar, sälar, valrossar, pingviner och många fler. Djurparken har också en utställning om klimatförändringarna och dess effekter på djurlivet.

Västerbottens Djurpark

Västerbottens Djurpark ligger i Lycksele, Västerbotten och är en djurpark som fokuserar på nordiska djurarter. Här kan du se renar, älgar, vargar, björnar, lodjur och många andra djur som är typiska för denna region. Djurparken har också en lekplats och ett café.

Drivs med WordPress